mediation

 
 

Een echtscheiding, maar in wezen ieder ander geschil kan feitelijk slechts op twee verschillende manieren worden opgelost: door overleg, of door een beslissing van de rechter. In onze visie is de eerste de beste manier om tot een oplossing te komen, het voeren van overleg.

Echter, hoe verstoorder het contact, of hoe emotioneler de context, des te lastiger wordt het dit overleg nog samen te voeren. Dan is het verstandig om een onafhankelijke derde te zoeken die dit overleg alsnog mogelijk maakt: een scheidingsmediator.

Een mediator biedt die hulp. De mediator probeert het overleg op gang te brengen en u te helpen bij het maken van (definitieve) afspraken. De mediator is daarbij niet alleen onafhankelijk, maar heeft bovendien een informerende rol, en houdt in de gaten of uw afspraken afwijken van de wet, en wat daarvan de gevolgen kunnen zijn. Zo weet u zeker dat de afspraken die u nu met elkaar maakt, in de toekomst stand houden.

Bij Fievez zijn onze medewerkers naast advocaat óók scheidingsmediator. Zij zijn opgeleid tot (inmiddels ervaren) scheidingsmediator en aangesloten bij de Vereniging voor Familierecht Advocaten Scheidinsgmediators (vFAS). Bovendien zijn zij toegelaten tot het sinds 01 januari 2014 geopende wettelijke kwaliteitsregister Mediators Federatie Nederland (MFN). Zo bent u gegarandeerd van kwaliteit wanneer u kiest voor een Fiévez mediator.

Omdat onze mediator tevens advocaat is, zorgen wij er vervolgens voor dat de echtscheiding tussen u beiden ook daadwerkelijk tot stand komt. Hierdoor bespaart u zich de kosten van ieder een eigen advocaat. Bovendien vergoeden sommige rechtsbijstandverzekeraars de kosten van mediation. Zo kunt u voor mediation op het gebied van een arbeidsconflict, persoonlijk conflict of echtscheiding terecht bij Fiévez advocaten. Neem direct contact met ons op via deze website of rechtstreeks met een van onze mediators!

Neem direct contact op met ons:

Nijenhuis, Nienke web

Mr. N. (Nienke) Nijenhuis – Kloosterboer, Advocaat