ondernemingsrecht

 
 

Strikt genomen ziet de term ‘ondernemingsrecht’ eigenlijk alleen op het recht inzake de eigendom en zeggenschap binnen ondernemingen. In het dagelijkse spraakgebruik reikt de term echter veel verder. Zo kunt u denken aan contractuele geschillen en overnames.

De ondernemingsrechtadvocaten van Fiévez zijn in de eerste plaats ook zelf ondernemer. Zij weten daarom als geen ander wat er speelt bij:

  • Overnames, fusies en aandelenoverdrachten.
  • De beoordeling en het opstellen van contracten, zoals algemene voorwaarden, agenturen en licentie-overeenkomsten.
  • De keuze voor een bepaalde rechtsvorm, zoals een V.o.f., B.V., N.V., eenmanszaak of commanditaire vennootschap, en het opstellen van de bijbehorende contracten.
  • Geschillen tussen aandeelhouders, vennoten, bestuurders en het voorkomen daarvan.
  • Bestuurdersaansprakelijkheid bij betalingsproblemen.

Hugo de Groot en Joris Staijen treden daarnaast veelvuldig op als gespecialiseerd faillissementscurator, bij de afwikkeling van faillissementen en surseances van betaling. Dit heeft als bijkomend voordeel dat zij u, als u in liquiditeits- of solvabiliteitsproblemen verkeert, uitstekend met raad en daad terzijde kunnen staan om die problemen het hoofd te bieden. Zij spreken de ‘taal van de curator’, weten waar de knelpunten zitten en met name waar de mogelijkheden liggen.

Neem direct contact met ons op via deze website of rechtstreeks met een van onze advocaten!

Neem direct contact op met:

F24-08-2015-108

Mr. J.S. (Joris) Staijen

 

Groot, Hugo de web

Mr. H.J. (Hugo) de GrootAdvocaat

 

Arentshorst, Paul web

Mr. P.J. (Paul) ArentshorstAdvocaat